Verwerking

Geleid door het principe dat alles wat de mens direct op zijn huid draagt aan de hoogste eisen moet voldoen, accepteert Mey voor wat betreft kwaliteit, productie en afwerking geen enkel compromis.

Voor onze producten gebruiken we zoveel mogelijk garen van katoen met een lange stapellengte. Doordat we deze vezels (met een minimumlengte van 40 mm per vezel) gebruiken, ontstaat stevig en zacht garen dat weinig pilt – een kwaliteit die men voelt.

Mey-Icon-NL-Katoen

Door beide garensoorten te gebruiken, krijgen we robuuste kledingstukken die ook na veelvuldig wassen hun goede vorm behouden. Wanneer maar één soort garen wordt gebruikt, bestaat het risico dat de zijnaden na het wassen verschuiven.

Mey-Icon-NL-Garen

De droge veredeling van onze stoffen in Albstadt gebeurt door middel van verschillende processen, waarbij de stoffen uitsluitend met mechanische druk en hete waterdamp worden bewerkt. Wij gebruiken daarvoor geen chemische toevoegingen.

Mey-Icon-NL-Bescherming

In onze krimpinstallatie worden de stoffen net als in een normale droger behandeld, alleen in grotere omvang. De stof verliest vóór de verdere verwerking 10% van haar potentiële inkrimplengte. Daarentegen behouden de producten bij de klant hun vorm.

Mey-Icon-NL-Druk

Plateren betekent dat verschillende materialen tegelijkertijd op telkens één stofkant worden verwerkt. Zo kan bijvoorbeeld glanzende viscose aan de buitenkant van een topje zitten, elastaan in het midden en zacht katoen aan de binnenkant.

Mey-Icon-NL-buiten-binnen

De hoge steekdichtheid in onze dwarsnaden zorgt voor een zeer goede elasticiteit. Daardoor lopen de steekrijen niet over elkaar heen en blijft de naad elastischer. Ook de scheurweerstand en de stabiliteit van de naad zijn groter.

Mey-Icon-NL-13-steken

Wij voorzien de herenshorty bovendien van elastiek in de boord. Dit verhindert het naar boven of naar beneden schuiven van de slip en biedt een beter draagcomfort – of u nu rechtop staat of zit.

Mey-Icon-NL-Elastiek

De machines voor naadloze kledingstukken werden bij Mey ontwikkeld. Onze naadloze hemden hebben gebreide boorden die alleen op de scheidingslijn moeten worden afgesneden. Zo wordt een volwaardige boord zonder naad verkregen, die nergens drukt.

Mey-Icon-NL-Naadloos

Kwaliteit

Bij Mey investeren we consequent in topkwaliteit. Om dit te waarborgen, controleren we onze producten na elke productiestap. Want alleen dan kan uiteindelijk een kledingstuk ontstaan, dat de klant over de hele lijn overtuigt: met goed materiaal, een precieze verwerking en een aangenaam draagcomfort.

STOF

Na de veredeling controleert een medewerker onze stoffen heel nauwkeurig op fouten in het breiwerk of op andere afwijkingen. Zo gaan alleen onberispelijke stoffen naar de volgende productiestap.

SNIT

Om de maatnauwkeurigheid van de gesneden delen te waarborgen, worden niet meer dan 25 lagen stof in één processtap verwerkt. Veel ervaring, kennis en het gebruik van de modernste snij- en stansmachines garanderen een gelijkblijvende, hoge nauwkeurigheid.

NAADVERWERKING

Om een perfect draagcomfort te realiseren, hechten we bij de naadbewerking veel waarde aan een hoog aantal steken per centimeter stof (tot 13 steken/cm). Daardoor garanderen we een elastische en rekbare zoom en geniet de klant van een optimaal draagcomfort. Natuurlijk hebben we meer tijd nodig voor het naaien van de naad, maar deze tijd nemen wij graag voor onze klanten.

PILLING

Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen een zacht, aangenaam draaggevoel op de huid en de gevoeligheid van het materiaal voor pilling. Pilling betekent dat er zich na enkele wasbeurten kleine bolletjes op de stof vormen. Onze stoffen zijn bijzonder zacht. Dit betekent dat de uiteinden van de vezels minder dicht tegen het garen aanliggen. Dit kan pilling bevorderen. Maar dankzij de speciale veredeling zijn onze producten maar zeer beperkt gevoelig voor pilling.

KRIMP

Afhankelijk van de bestanddelen waaruit een stof is samengesteld, is deze gevoelig voor “krimpen” tijdens het wassen. Met onze krimpinstallatie zorgen wij ervoor dat onze kledingstukken maar voor een heel klein percentage kunnen krimpen. Op die manier passen onze kledingstukken na elke wasbeurt nog zoals op de eerste dag.

KLEURVASTHEID

Behalve onze normale standaardkleuren hebben we voor elk seizoen nieuwe kleuren. De kleuren moeten na veel wasbeurten ook nog mooi zijn en mogen niet afgeven of sterk verbleken. Deze eigenschappen testen wij in een langdurige wastest. Hetzelfde kledingstuk wordt samen met een witte teststrook 5 tot 10 keer direct na elkaar gewassen. Daarna vergelijkt men de gewassen stof met het uitgangsmateriaal, en kijkt men of de teststrook nog altijd wit is of toch is gaan verkleuren. Wanneer de kleurkwaliteit en de kwaliteit van de print goed is, blijft de kleur in de stof en verkleurt de teststrook niet.

SLIJTAGE

Een wrijftest wordt bij alle stoffen met of zonder print uitgevoerd. Daarbij onderzoeken we wat er met de print en de stof gebeurt bij een continue wrijving. Hoe snel scheurt de stof? Wanneer komt de print los? De resultaten moeten ons overtuigen voordat een stof met print ook daadwerkelijk een plaatsje in onze collectie krijgt.

FOURNITUREN

Niet alleen de stoffen die wij zelf vervaardigen worden door ons gecontroleerd, ook de andere onderdelen van bh’s, hemdjes en shorts moeten aan onze eisen voldoen. Wij testen verschillende broeksbanden en schouderbandjes op rekbaarheid en elasticiteit. Onze stoffen van kant worden gewassen en getest. Wanneer niet aan de vastgelegde waarden wordt voldaan, worden de fournituren ook niet gebruikt.