Certificeringen en keurmerken

Voor onze producten hebben we verschillende certificeringen. Daartoe moeten ze strikt voldoen aan de hoogste normen. Al deze voorschriften en tests zorgen ervoor dat we een hoge kwaliteit bereiken, die aan onze eisen voldoet en ook de klant overtuigt.

Oeko-Tex®

Om het Oeko-Tex®-keurmerk te verdienen, moeten alle onderdelen van een product (kant, stof, garen, haakjes, ogen, banden enz.) aan de criteria voldoen. Dat betekent dat onze producten vrij zijn van verboden of gereglementeerde schadelijke stoffen en chemicaliën, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Voorts wordt getest of de pH-waarde geschikt is voor de huid en wordt de kleurechtheid van de artikelen gecontroleerd.

Zo kan onze klant zeker zijn van een perfect product.

Teaser_Zertifizierungen

GOTS - Global Organic Textile Standard

De series Mey Organic voor dames en RE:THINK voor heren is GOTS-gecertificeerd. Het keurmerk beoordeelt sociale criteria en milieutechnische vereisten voor textiel afkomstig van biologisch geproduceerde, natuurlijke vezels.

Het keurmerk garandeert de duurzame productie van het textiel. Het begint bij biologisch en duurzaam geteelde grondstoffen en verloopt via een ecologisch en maatschappelijk verantwoorde productie tot en met de etikettering van de producten. GOTS is een internationale standaard voor textielproducten die voor minstens 70% uit biologische, natuurlijke vezels bestaan.

Teaser_Zertifizierungen

bluesign® System Partner

Ons bedrijf is gecertificeerd volgens bluesign®. Wij houden ons aan de strengste milieuvoorschriften en productierichtlijnen. Ook onze toeleveranciers moeten aan deze voorwaarden voldoen. De vijf bluesign®-PRINCIPES zijn grondstofproductiviteit, consumentenbescherming, waterbescherming, immisiebescherming en veiligheid tijdens het werk.

Het bluesign®-SYSTEEM beperkt de milieuvervuiling gedurende het hele productieproces tot een minimum. Uiteindelijk ontstaat er een product dat schoon en veilig werd geproduceerd en dat milieuvervuiling en de ecologische voetafdruk zo gering mogelijk houdt.

Teaser_Zertifizierungen

Medisch getest - getest op schadelijke stoffen (FKT)

Het keurmerk van de FKT (Fördergemeinschaft Körperverträgliche Textilien e. V.) bevestigt dat het geteste textiel geen schadelijke stoffen afgeeft of substanties bevat die de huid irriteren of beschadigen. Door deze combinatie van de test op schadelijke stoffen en de test op biocompatibiliteit waarborgen wij onze kwaliteitsstandaards.

In vergelijking met andere testprocedures test de FKT de stoffen niet alleen op de aanwezigheid van afzonderlijke en reeds bekende schadelijke stoffen, maar kijkt ook hoe ze op de huid reageren.

Voor onze klanten betekent dat meer bescherming van en veiligheid voor de huid.

Teaser_Zertifizierungen

Draagcomfort (geteste kwaliteit)

Onze serie voor heren Dry Cotton (incl. het ‘eronderhemd‘) werd door het Hohensteiner Institut op zijn draagcomfort getest en kreeg met 1,0 het beste cijfer voor zeer hoog comfort en een aangenaam gevoel bij het dragen.

Hierbij werden het warmte- en vochtmanagement van de stof getest. Met huidsensorische tests werden alle gevoelens gemeten die het geteste textiel op de huid teweegbrengt. Bovendien werden verschillende gradaties van sterk zweten gesimuleerd, de warmte-isolatie en de droogtijd getest en keek men of het textiel op de huid schuurt of klam aanvoelt.

Teaser_Zertifizierungen