Duurzaamheid bij Mey

Mey is een familieonderneming, geleid door de derde en vierde generatie. Daarom is duurzaamheid voor ons geen trend, maar traditie. Wie ons kent, weet dat we evenzeer streven naar traditie en ervaring, dan naar kwaliteit en innovatie. Onze houding is duidelijk, we leggen zelf de lat erg hoog. Dat geldt ook voor onze verantwoordelijkheid als onderneming resp. voor duurzaamheid, die stevig in onze handelwijze als bedrijf verankerd is. Verantwoordelijkheid opnemen voor mensen en milieu vinden wij een basisvoorwaarde om te beantwoorden aan onze eisen voor een optimale kwaliteit, innovatievermogen en onze eigen invulling van waarden.

Slider Sustainability_Produktionskette_EN

Duurzaamheid en bewust consumeren passen in de tijdgeest en zijn veel meer dan een vluchtige trend. Duurzaamheid wordt tegenwoordig anders geïnterpreteerd. Goed geïnformeerde consumenten zoeken steeds gerichter naar kwalitatief hoogwaardige en fairtradeproducten. Lingerie, loungewear, dag- en nachtkleding voor dames en heren – producten van Mey zijn duidelijk herkenbaar. Ook hun ontstaansproces is bijzonder: we zijn een door de eigenaar geleid middenstandsbedrijf, dat sinds 1928 veel belang hecht aan een prima kwaliteit, innovatievermogen en verantwoordelijkheid. Ook nu produceren we een groot deel van onze producten in eigen fabrieken in Duitsland, Portugal en Hongarije: van garen via de stof en snit tot het eindproduct. Meer dan de helft van onze toegevoegde waarde vindt plaats in Duitsland. In onze eigen fabrieken voeren we alle productiestappen zelf uit, van ontwerp tot afwerking.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

nice-to-know

Florian_Mey_dunkel
‘WAT DRIJFT ONS? VOORAL ONZE STANDAARD. WE ZIJN PAS TEVREDEN WANNEER ALLES PERFECT IS. EN DAN GAAN WE NOG EEN STAP VERDER.’ Florian Mey, directeur afdeling Inkoop en productie
Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

GOTS-keurmerk

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

GOTS staat voor ‘Global Organic Textile Standard’, die hoge ecologische, duurzame en sociale eisen stelt aan biologisch geproduceerde natuurlijke vezels. De kwaliteitsborging gebeurt door een onafhankelijke certificering van de hele textielleveringsketen. Vanaf het begin worden vervuilende stoffen uit het productieproces geweerd en richtlijnen vastgelegd, zodat een milieuvriendelijke en veilige productie gegarandeerd is. Naast ecologisch textiel omvat GOTS ook de naleving van sociale criteria. Daardoor wordt enerzijds gewaarborgd dat het uiteindelijke textielproduct aan de strengste voorschriften inzake consumentenbescherming voldoet en anderzijds geeft het de consument de zekerheid een duurzaam vervaardigd product te kopen.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

Organic

Naast het GOTS-keurmerk zijn we trots op andere certificaten voor onze onderneming en onze producten. We hebben bijv. het Oeko-Tex®-100-certificaat en zijn bluesign®-SYSTEEMPARTNER. Al onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en kunnen zonder bezwaar rechtstreeks op de huid gedragen worden.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

PRODUCTIE in drie eigen vestigingen

Video Teaser Unternehmensfilm

Meer dan 80% van onze in 2018 geproduceerde artikelen is afkomstig uit eigen productie; de rest verloopt via loonconfectie met zwaartepunt in Oost-Europa en handelswaar. Meer dan 85% van de stoffen wordt gebreid in onze hoofdzetel in het Duitse Albstadt Lautlingen. Voor onze productie werken we momenteel samen met ca. 120 leveranciers: met de helft daarvan al meer dan 10 jaar, met enkelen zelfs al meer dan 50 jaar; meer dan 95% van onze leveranciers is gevestigd in Europa.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04
  • Production site Hungary

  • Production site Portugal

Hangerrecycling bij Mey

Mey streeft ernaar het gebruik van grondstoffen al op voorhand zoveel mogelijk te beperken. Een innovatief en succesvol voorbeeld is de ‘Schwäbischer Bumerang’, die in 1998 bekroond werd met de Duitse Milieuprijs. Jaarlijks blijven op deze manier ca. 2,5 miljoen hangers in omloop, wat grondstoffen, energie en plastic bespaart. Het systeem van de hangerrecycling garandeert jobs in de regio. In de sociale werkplaatsen Zollernalb in Bisingen en Albstadt zijn continu 40 mensen met een handicap aan het werk voor de recycling van de Mey-hangers.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04
Video-Preview_Swabian-Boomerang

Bijenvolken van Mey

Sinds april 2018 zoemt en gonst het meer dan ooit op het bedrijfsterrein in het Duitse Albstadt. Vol toewijding heeft onze conciërge Paul een thuis gecreëerd voor onze zes bijenvolken. Door de beperkte landbouwactiviteiten in de buurt van Albstadt worden in deze regio zo goed als geen insecticiden en pesticiden gebruikt – de perfecte biotoop voor bijen.

Slider Sustainability_0001_Peruvian Cotton _04

Toonaangevende projecten in het Duitse Albstadt