INSIGHTS: DUURZAAMHEID BIJ MEY

Waardencampagne

Wij bij Mey nemen met minder geen genoegen – ook niet als ondergoed meestal de hele dag onzichtbaar blijft. Daarom investeren wij consequent in eersteklas kwaliteit, faire arbeidsvoorwaarden en de locatie Duitsland. Met onze zelfbewuste statements willen wij aanzetten tot nadenken en inspireren tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel bij het kopen van ondergoed. Om de aandacht te vestigen op dit onderscheid en vraagtekens te plaatsen bij het consumptiegedrag geeft Mey met de claim ‘Don’t go with less’ behalve aan zijn kwaliteitsambitie ook uitdrukking aan het bijzondere belang van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid in de ondergoedproductie. De communicatie met krachtige motieven en statements vormt al lange tijd een vast onderdeel van de Mey communicatiestrategie. Ook de waardencampagne van het seizoen spreekt heldere taal en laat zien waar het bedrijf voor staat: innovatiegeest, veel ervaring en een duidelijke houding.

Mey_FS18_Kampagne_MakeLove_1_NL

INNOVATIEF: 20 JAAR ‘ZWAABSE BOEMERANG’

Video-Preview_Swabian-Boomerang

nice-to-know

Innovatief: “Zwaabse Boemerang“: Jaarlijks zijn op die manier meer dan 2 miljoen hangers in omloop, en dat bespaart 50 ton afval – jaar in, jaar uit!
mey–dont-got-with-less-share

De serie Mey Organic is GOTS-gecertificeerd.

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijde standaard voor de duurzame verwerking van textiel dat uit biologisch vervaardigde, natuurlijke vezels bestaat. Vanaf het begin worden vervuilende stoffen uit het productieproces geweerd en richtlijnen vastgelegd, zodat een milieuvriendelijke en veilige productie gegarandeerd is. Naast ecologisch textiel omvat GOTS ook de naleving van sociale criteria. Daardoor wordt enerzijds gewaarborgd dat het uiteindelijke textielproduct aan de strengste voorschriften inzake consumentenbescherming voldoet en anderzijds geeft het de consument de zekerheid een duurzaam vervaardigd product te kopen. De serie Mey Organic bestaat voor 100% uit zeer fijn, biologisch fairtradekatoen, dat Mey bij kleine boeren in India koopt. Het hele productieproces – van het garen tot en met het afgewerkte ondergoed – vindt uitsluitend plaats in Duitsland met inachtneming van de hoogste ecologische standaards. De producten van Mey geven zowel mannen als vrouwen het gevoel dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Want niets komt zo dicht bij uw huid als het ondergoed dat u draagt.

FS18 GOTS Mey Organic Serie

Don't go with less

Duurzaamheid wordt tegenwoordig anders beoordeeld. Bij levensmiddelen, mobiliteit en tegenwoordig ook in de mode is de tegenbeweging van de “goedkooptegekten” enorm in opkomst. Goed geïnformeerde consumenten zoeken steeds gerichter naar kwalitatief hoogwaardige en fair trade producten. Juist voor deze mensen biedt Mey producten die aan hoge eisen voldoen. Waarom zou u met minder genoegen moeten nemen? “Don’t go with less” vat de essentie van merkwaarden samen. Geleid door het principe dat alles wat de mens direct op zijn huid draagt aan de hoogste eisen moet voldoen, accepteert Mey voor wat betreft kwaliteit, productie en afwerking geen enkel compromis. Het familiebedrijf hecht veel waarde aan duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen en produceert overwegend in eigen fabrieken in Europa. Uit overtuiging, ter onderscheiding, en omdat Mey-klanten dat verwachten, en waarderen. Innovatief, verantwoord en veeleisend – dat is Mey.

Markenmodell-Mey

Mey is innovatief.

Innovatie betekent voor ons niet alleen nieuwe dingen creëren, maar ook onszelf, onze producten en processen continu verder ontwikkelen.

fs17_eronderhemd_nl

Mey is verantwoord.

Als familieonderneming, geleid door de eigenaar, hechten wij sinds 1928 veel belang aan perfecte kwaliteit, innovatievermogen en duurzaamheid gedurende het hele productieproces. Wij kiezen uiterst zorgvuldig onze grondstoffen en fournituren. Het grootste deel van onze toegevoegde waarde vindt plaats in Duitsland. De modernste productiemethodes in eigen fabrieken, het efficiënte gebruik van hulpbronnen en korte transportwegen ontzien het milieu.

baumwolle

Mey is veeleisend.

Dat geldt niet alleen voor de instelling van onze klanten ten opzichte van onze producten, die ze direct op hun huid dragen, maar ook voor Mey als merk. Wij sluiten geen compromissen betreffende het materiaal, de kwaliteit en de verwerking. Meer dan de helft van onze medewerkers is in Duitsland aan de slag. Ons doel is succes op lange termijn met onze producten, waarin zowel mannen als vrouwen zich goed voelen en die hun het gevoel geven dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Niets komt zo dicht bij uw huid als het ondergoed dat zij dragen.

garnrollen

PRODUCTIE OP HET HOOGSTE NIVEAU.

MEY-Unternehmensfilm-06

Het grootste deel van onze toegevoegde waarde vindt plaats in Duitsland. In onze productievestigingen in Duitsland, Portugal en Hongarije werken meer dan 1.000 mensen met veel passie, knowhow en liefde voor detail aan de ontwikkeling en productie van onze bodywear. De modernste productiemethodes in eigen fabrieken, het efficiënte gebruik van hulpbronnen en korte transportwegen ontzien het milieu.

nice-to-know

„Meer dan 80% van de stoffen worden in onze eigen Mey naaiateliers geproduceerd. Dit komt met ongeveer 50 ton per maand overeen!“
Mey_Unternehmen_Produktion_1

Inside mey

Video Preview_Mitarbeiterstatements_Larissa_Kunz

All eyes on Mey!

Video Preview Dont Go With Less
video-preview_meynoon